2014-11-25 13.39.32

Alla mina hemligheter

2014-12-13 18.00.04

 

Igår slog lusten att blogga till med full kraft igen. Som vanligt lyckades jag se något på nätet som triggade igång mig på alla cylindrar och i hjärnan vässade jag pennan för ett av mina skarpa inlägg. Precis som hundra gånger det senaste året valde jag till slut att inte skriva. Jag måste hålla med alla de som varnade mig för att skriva för öppet att livet är mycket enklare nu. Inga debatter på FB, inga telefonsamtal eller mail med frågor om vad jag egentligen menar, inga fler varningar och vad jag gissar, extremt mycket mindre skvaller om mig och mitt liv.

Ibland kan jag tycka att det är tråkigt att ni mina kära läsare aldrig fick reda på vad jag tyckte om det senaste valet, SDs framgångar eller debatten om invandrare och tiggare. Ni får heller inte längre läsa om mina känslor inför de olika problemen jag upplever inom denna bransch vi kallar bransch. Hur jag mår, hur mitt förhållande funkar eller hur det går i mitt företag tillhör också idag min privata sfär.

Så ni som fortfarande orkar och vågar. Fortsätt att bära min fana. Jag struntar ifall era åsikter är fantastiska eller totalt förkastliga. Jag älskar att läsa era tankar och när jag stör mig som mest och bara vill skrika rakt ut över all idioti i världen så myser jag lite extra över att det fortfarande finns människor som till fullo är redo att ta konsekvenserna för sina åsikter.

En vacker dag är jag en gammal tant. Min karriär kommer att vara över och jag kan gömma mig bakom att jag tack vare min ålder tappat kontakt med verkligheten och ändå inte har någon möjlighet (eller rätt) att påverka. Kanske bor jag fortfarande i en etta med en hund eller åtta. Kanske låter jag mitt hem förfalla och skyller på ett kreativt kaos, totalt nödvändigt för alla knivskarpa texter jag kommer att skriva. Den dagen är inte här än men tanken på den ger mig förtröstan inför framtiden.

Min röst har tystnat men inte mina tankar…….

2014-12-31 11.12.20

Vecka 1 – En vit (ljusgrå) månad

2014-12-31 11.12.20

Hm… Tisdag….

Igår var alltså första veckan på denna vita månaden över. Man kan väl säga så här…. När man är längst ner på botten och desperat efter förändringar så är en vit månad mycket lättare att hålla än när det är planerat efter en svullande jul och inför en turné som kommer att innebära bikini. Motivationen är helt enkelt inte på topp men skam den som ger sig.

Hur har det gått då? Tanken var alltså ingen alkohol, inga cigaretter, tänka på vad jag äter och ta mig tillbaka till gymet.
Jag skall varken ljuga för er eller för mig själv, det har gått så dääääääääär…..

Alkohol;
Jag vägrar ju ändra min livsstil bara för att jag inte dricker. Resultatet är alltså att jag hänger lika mycket ute som vanligt. Har dom alkoholfri öl så är det inga problem. I onsdags blev jag däremot nästan förbannad. Ingen alkoholfri öl, ingen cola light utan de enda alkoholfria alternativen var läskeblask med kilovis av socker eller vatten. Efter tre glas vatten beställde jag in ett vinglas med hälften vitt vin och hälften sodavatten i ren protest. I lördags blev jag hastigt kontaktad av goda vänner som jag inte sett på över två år. Efter att ha suttit två dygn (kändes det som) med min jäkla visumansökan till USA så unnade jag mig en mellanöl men gick sedan över till den alkoholfria varianten. Resultat: Inte godkänt men kunde varit mycket värre!

Cigaretter;
Ja det är ju en helt annan fråga. Med både en rökande pojkvän och assistent samt kvällar på krogen så är det svårt, det erkänner jag. Två eller tre dagar har jag inte rökt alls, en dag rökte jag fyra eller fem (jag var upprörd och hade pms, OK!) och de andra dagarna har det varit en eller två. Resultat: Värdelöst men jämfört med 20 om dagen så är väl allt en förbättring. :-P

Ätandet;
Precis som förra gången så är det egentligen det lättaste eftersom jag inte har några direkt problem med sötsug och sådant. I fredags unnade jag mig fredagsmys med både chips och lite godis. Jag var ensam framför tv´n med PMS en hel kväll så det tänker jag inte ens bry mig om. Resultat: Inga konstigheter

Gymet;
Min förkylning som nu hängt i drygt en vecka har gått upp i bihålorna vilket resulterat i en ständig huvudvärk. Det som kommer ur min näsa skall vi inte ens prata om så träning har det inte blivit något med. :-( Resultat: Inget alls

Det var min vecka, dags för nya tag! Hur går det för er? Har ni en nyttig januari?

2014-09-18 20.23.46

Det sociala (medie) spelet

2014-09-18 20.23.46

En person sade till mig en gång att jag inte skulle bry mig om Facebook eftersom det inte är det ”riktiga livet”. Att samma person sedan totalt flippade ut när jag skrev saker på min wall som kunde tolkas att det kunde handla om hen säger däremot en del om hur vi lever våra liv idag.

De flesta av oss lever idag våra liv i större eller mindre utsträckning på diverse sociala medier. Vi bloggar, delar våra foton på instagram, uppdaterar vår Facebook, hittar partners på internet och chattandet har i princip övertagit både de vanliga konversationerna såväl som telefonsamtal och sms.

Jag antar att de flesta av er känner igen en tid innan mobiler när man väntade på samtal. Man skyndade sig ifall man var tvungen att gå ut och man kunde till och med ställa in saker för att vara säker på att inte missa ifall telefonen ringde. Idag är vi tillbaka där fast tusen ggr värre……

Idag skickar du iväg ett meddelande på din messenger. Du ser direkt när någon är inloggad och när någon läst ditt meddelande. Tillfredsställelsen när de små bubblorna som indikerar att den andre skriver dyker upp, är nästan lika stor som frustrationen när du vet att någon läst ditt meddelande men inte svarat. Är det då ett viktigt jobbmail eller ännu värre, ett kärleksintresse kan tortyren vara total när det senare inträffar.

Jag antar att de flesta, precis som jag har ett visst antal vänner på Facebook som man interagerar med mer än andra. Det är ungefär samma människor som gillar de inlägg man gör och de länkar man delar. Antalet ”likes” visar ifall man återigen lyckats tillfredsställa sin lilla krets. Jag vet inte hur många, precis som jag har tagit bort ett inlägg eller en länk när ni upptäckt att ingen (eller tillräckligt många) har gillat det. Ännu värre är det om man gjort ett inlägg som är mer eller mindre direkt riktat till någon och personen i fråga inte gillar det (förutsatt att det är ett ”snällt” inlägg då naturligtvis ;-)). Lägger man sedan som grädde på moset att personen i fråga har gillat liknande inlägg som andra gjort så är misären total.

Inte nog med detta. Du kan också kolla vad din partner, din rival, ditt ex, din kollega eller din (o)vän har för sig. Om du är lagd åt det hållet kan du också driva dig till vansinne genom att försöka tolka allt som någon gör (eller inte gör). Det helt sjuka är att det här beteendet kan man alltså ägna sig åt utan att ens må dåligt eller att ha någon att ”kolla upp”. Man lyckas alltså hitta situationer på nätet som får en att må sämre än vad man egentligen gör, att ifrågasätta människor i sin närhet utan anledning och att ägna värdefull tid åt att fundera över saker som man i det riktiga livet inte ens hade vetat om att de fanns.

Ni som följer min blogg vet att jag hade en ”vit månad” i september. Den innebar ju också att jag iallafall privat höll mig ifrån sociala medier i 30 dagar. Skall sanningen fram så mådde jag extremt bra av det. Framförallt Facebook, stressar mig, gör mig ”brudig” och överanalyserande. Sista tiden har jag också börjat bli tokig på att alla sitter med näsan i mobilen hela tiden. Det plingas och vibreras vid minsta lilla händelse. Ni har säkert alla varit med om att man varit upptagen på jobbet eller med någon aktivitet ihop med andra människor. I samma stund man är färdig så tar alla fram sina mobiler för att se vad som hänt på Facebook, på Instagram, på mailen och på alla andra medier. Det värsta är att jag är så förvirrad och förstörd av detta beteendet att jag till och med försökt ”straffa” människor i min närhet genom att härma deras beteende och detta ovanpå ett redan abnormt beroende.

Sociala medier och då främst Facebook är utan tvekan mitt största beroende och jag har abstinens bara vid blotta tanken men nu skall jag ta tag i detta. Från och med NU är mitt mål att lyckas med följande;

INGA sociala medier när jag umgås med andra människor.
Jag skall inte aktivt gå in på någons sida på FB i privat syfte utan ENBART för att söka specifik information.
Enda gången min mobil skall ge ljud eller vibrationer ifrån sig är vid samtal, sms eller jobbmailen. Inga notifikationer, chattsignaler eller liknande.
Jag får inte skjuta upp NÅGOT oavsett hur obetydligt det är för att jag har fastnat på Facebook.
Mobilen skall INTE vara det första jag plockar upp på morgonen eller det sista jag ägnar mig åt innan jag går och lägger mig.

Sedan min vita månad har jag i princip slutat med privata åsikter och kontroversiella debatter på Facebook. Det känns väldigt bra så det är självskrivet att jag fortsätter med. Jag skall faktiskt försöka skära ner ännu mer och istället dela bilder på Instagram när jag känner att jag har något som jag tycker är värt att dela med mig av.

Så här i nyårstider är det ju populärt med diverse utmaningar. Inte än men kanske nästa år är jag redo för ”100 dagar utan Facebook”. ;-)

 

 

Juli

Slutet eller kanske början….. Del 2

Juli

Juli var troligtvis den stressigaste månaden på åratal. På två veckor satte mitt lilla team på fyra personer ihop hela sommarens allsång. Repertoar, arrangemang, gästartister, dansare, kör, band, koreografi, scenografi, kostym, teknik och allt däremellan. Förutom Allsången i Malmö, gigade GALA i Kungsbacka och ett gammalt kapitel i mitt liv avslutades helt då originalsättningen av Rock the Night gjorde sitt sista gig i vad som skulle bli min sista visit till sommarstugan i Värmland innan den såldes.

15-timmars arbetsdagar var inget ovanligt och för att ändå få någon slags känsla av sommar i det nästa tropiska Malmö så avslutades varje kväll på uteserveringarna runt Lilla Torg. Kanske var det arbetsbördan, kanske var det sömnbristen, kanske var det alkoholen eller en kombination men oavsett vilket så knakade det mesta i fogarna.

Gigen var fantastiskt roliga. Publikrekord varje vecka och solen sken från en klarblå himmel 30 dagar i sträck. Jag träffade några gamla härliga vänner för första gången på många år men betongväggen närmade sig med stormsteg.

…………………………………………………………….

Augusti

Augusti började i samma spår som Juli. Det var två veckor kvar på Allsången och alla jobbade vi fortfarande dygnet runt för att hinna få ihop allt i tid till veckans föreställningar. Fortfarande sken solen och både publiken, värmen och nätterna på stans uteserveringar slog nya rekord. Någonstans i allt detta tog mitt nya förhållande slut men ändå på såpass goda grunder att vi valde att fortsätta jobba tillsammans.

En tripp till goda vänner i Varberg hanns med, gigen i Kungsbacka flöt på och någonstans kändes det som att allt lättade efter en oerhört hektisk sommar.

Så här ett halvår senare är det svårt att säga exakt vad som hände och vissa saker är helt enkelt för privata för att skriva om men inom loppet av en vecka så var ALLT kaos och både mitt hjärta och mitt psyke låg i ruiner. Den berömda väggen kom farandes snabbare än jag hann blinka och helt plötsligt fanns inga krafter kvar.
Detta resulterade i den ”vita månaden” som ni kunde följa i höstas här på bloggen. (Lösen för de inläggen fås på begäran)

Höjdpunkten stod återigen Arrival för. En tripp till Nahodka, Ryssland avledde iallafall tillfälligt den negativa tankespiral jag hamnat i.

Augusti slutade som utbränd, skild från maken, nybliven singel från pojkvännen och utan någon direkt idé om vad jag skulle eller ville göra under hösten……

…………………………………………………………………

September

i September gick så startskottet för att börja om.
Jag gigade sporadiskt, tog det så lugnt som möjligt, utförde lite voodo, var nykter, höll mig ifrån sociala medier, gjorde upp med vissa spöken men framför allt bokade jag upp hela vintern med gig samt blev erbjuden en månad i USA, återigen med bästa Arrival.

Jag umgicks med vänner, hängde med mamma i hennes nya stuga, slickade mina sår och när september slutade, var jag nästan mig själv igen.

………………………………………………………

Oktober

Oktober var månaden när livet (typ) hamnade på rätt köl igen.

Den 9 oktober gick avfärden mot USA tillsammans med Arrival. Detta resulterade i vad som utan tvekan blev årets bästa månad. Härliga människor (Främst ”The fab 4″ naturligtvis), nya upplevelser, fantastiska gig, hav, kryssningar, vita sandstränder och allt annat man kan drömma om i det som av oss inblandade kallas för ”The Epic Ocean Tour”.

Som med alla fantastiska upplevelser så finns det risk för en del beska eftersmaker men för mig var det mest jämförbart med en något för stark Gin och Tonic. ;-)

…………………………………………………………

November

November var en spännande månad. Julgigen satte igång på de två ställen jag bokat underhållning till. Två små trippar med Arrival (dels till Israel och dels till Ungern) hanns också med samt de sedvanliga företagsgigen. I mitt privatliv var jag något kluven och jag trodde att jag hade några tuffa beslut att ta men för en gångs skull togs besluten åt mig och lika bra var nog det. Resultatet var att sommarkärleken från Malmö var tillbaka vid min sida. Livet var på banan igen och snart var detta året över.

………………………………………………………………..

December

 

December bestod som vanligt mestadels av jobb. Efter den hektiska sommaren och turnén i USA, hade jag beslutat att inte sätta upp eller medverka i någon stor show i år. Jag och ett gäng tjejer turades om att göra lite show i Kungsbacka, jag bokade en duo på en krog i Göteborg och detta kombinerades med en lagom mängd företagsgig. Julen spenderades i lugn och ro med kärlek, familj och vänner och nyår spenderades på mitt favoritsätt med dubbelgig med GALA och kärleken på samma ställe där vi hade vårt premiärgig tillsammans på midsommarafton. Cirkeln var sluten och året var över!

………………………………………………..

Kära läsare, tack för i år! Jag hoppas att 2015 blir fantastiskt både för mig och för er. Vi ses i vimlet!
xoxo /Anna-Mia

Juni

Slutet eller kanske början….

Året är slut. Alla summerar sina år på diverse sociala medier och så också jag.

Det har väl kanske inte direkt varit någon hemlighet att 2014 inte varit någon direkt höjdare för mig. Någon i min närhet skällde på mig när jag sa det eftersom hen ansåg att det handlade om inställning. De som känner mig väl tror jag vet att min inställning nästan är löjligt positiv så när jag gnäller, då har det gått långt. Inspirerad av tanken på positiv inställning, kommer här iallafall första halvan av årets summering. När jag lite nostalgiskt tittar tillbaka på bilder och händelser så är det ändå skönt att se att sååååååå illa kanske det inte var. ;-)

………………………………………………………….

januari

Januari hade faktiskt inte särskilt mycket att erbjuda. Gig-kalendern var tom men efter den otroligt hektiska hösten på Silja Line, toppat med den grymma julshowen på Trädgårn så var det faktiskt helt ok. Vårens turné med Peter Jezewski och hans Be Bop A Luba var dessutom redan bokad så förutom ett rep till det, ägnades större delen av månaden till vänner och socialt liv.  Tyvärr kantades januari även av advokater, rättegångar och tvister men med facit i hand så slutade allt långt bättre än förväntat.

…………………………………………

Februari

Februari drog däremot igång med en skräll. Jag greppade både make och föräldrar och drog en vecka till Gran Canaria där Rock The Night som vanligt förgyllde ett par kvällar på The 19th hole.

Väl hemkommen var det inte bara dags för min första bal sedan studenten utan jag fick också äran att hjälpa till med lite koreografi till Göta Par Bricoles fantastiska ”balett”. Ett par företagsgig och självklart lite socialt umgänge hanns också med innan det så till slut var dags för premiärstart på Be Bop A Luba. I tidsenliga kläder och frisyrer äntrade jag och GALA-kollegan scenen för detta mastodontprojekt med gig på dryga tre timmar/kväll.

…………………………………………..

Mars

Mars kändes faktiskt som att det nästan uteslutande handlade om gigen med Be Bop A Luba. Med spelningar varje helg och resor på det så blev det inte så mycket tid för annat. GALA lyckades klämma in ett roligt gig tillsammans med Rock Circus och månadens stora utekväll var antagligen release-festen för DUO JAGs liveplatta med tillhörande gig på Palace.

………………………………………………….

April

April bjöd både på mycket jobb och mycket fritid. Det var två helger kvar med Be Bop A Luba men sedan fick jag dessutom återigen möjligheten att åka utomlands med världens bästa Abba-coverakt, Arrival. Denna gången fick jag däremot klämma i mig den blonda peruken för att porträttera Agnetha men vad gjorde det när man fick möjlighet att åka till Kazakstan av alla ställen. En fantastisk upplevelse som jag är glad att jag varit med om. Lite som av en slump valde jag dessutom att nappa på ett erbjudande om att jobba deltid som sånglärare för yrkesutbildningen för musikalartister (PAS) på Dansforum. Efter alla år med att coacha proffs, var det fantastiskt att få jobba med elever som 100% dedikerat sig för att utvecklas som artister.

En av mina bästa vänner fyllde 40 och detta firades med pompa och ståt med fest i kungligt tema.

En liten tur (den näst sista visade det sig) till sommarstugan i Värmland hanns också med och sedan var April slut.

………………………………………………..

Maj

När jag läser om mitt första kvartal kan jag inte riktigt komma ihåg hur dåligt jag mådde men i maj rann bägaren över och jag ringde det närmaste jag har en bror och frågade om han hade något för mig att göra i Malmö. Det hade han så jag tog mitt pick och pack och min hund och drog på obestämd tid söderöver. Min skilsmässa hade inte gått igenom än men efter drygt ett år som separerad, tog det ungefär två dagar innan jag på ett mycket slumpartat sätt hittat någon som fångade mitt intresse. Jag hade arbete upp över öronen, ett nytt kärleksintresse och tillsammans med miljöombytet kändes det som att jag var på väg mot ”The best summer ever”. Ännu en bal, denna gång i Vänersborg hanns med och en av resorna hem till Götet bjöd även på release-fest för göteborgsbandet Motherpearls nya platta.

Jobbmässigt pendlade jag till Dansforum två dagar i veckan och bästa giget var utan tvekan två grymma dygn som sångerska i bandet Bröderna Handsome på årets upplaga av Silja Rocken.

…………………………………………………………

Juni

Juni handlade mycket om Malmö, både i praktik och teori. Jag fick erbjudandet att jobba som kreativ producent för årets upplaga av Allsång i Parken i Malmös Folkets Park. Något jag omöjligt kunde tacka nej till. Nya kärleksintresset och jag pendlade som illrar mellan Syd och Väst och tillsammans med GALA-kollegan gjorde vi också vårt första gig tillsammans på Midsommarafton i Skanör. Nätterna var långa och redan varma. Början till vad som skulle bli den mest uteserveringstäta sommaren EVER tog plats och ingenting kändes omöjligt just där och då.

Ännu ett 40-årskalas gick av stapeln (Fasiken vad gamla vi börjar bli). Sommaren hade precis startat men snart skulle allt förändras igen……… Fortsättning följer

 

2014-09-20 02.32.41-2

Lösenordsskyddad: Min resa – Dag 30 (Tisdag 23 september)

Det här innehållet är lösenordsskyddat. Vänligen ange ditt lösenord nedan för att visa innehåll:

2014-10-04 00.53.36

Min resa – Dag 29 (måndag 22 september)

2014-10-04 00.53.36
Efter åtta timmars hårt arbete på kontoret, är jag ganska mör men det har varit en härligt produktiv dag. De sista detaljerna inför årets julshower verkar vara klara. Artister, datum, pengar, kontrakt, upplägg, marknadsföring m.m. så det känns jätteskönt.
Efter en sådan dag finns det dock inte jättemycket energi kvar så det blev ännu en tv-kväll men det är nog lika bra. Den här veckan är fullspäckad med både jobb och nöjen så fulladdade batterier kan aldrig vara något dåligt. :-)
Det här är då sista dagens officiella dagbok. Imorgon kommer en sammanfattning om hur jag planerar att gå vidare med mitt liv. Vill ni läsa det, får ni be om lösen via FB eller maila blizzmia@hotmail.com.
………………………………..
Cigaretter – 0
Alkohol – 0
Sociala medier – 0
Sötsaker – Hade ett par godisar kvar från gårdagens påse då…….
Träning –  klassen jag skulle gå på var fullbokad men lite hemmaträning blev det.
Glädjeämnen – Styrde upp de sista detaljerna inför årets julshower. Gött!!!
2014-09-20 02.32.33

Lösenordsskyddad: Min resa – Dag 21 (Söndag 14 september)

Det här innehållet är lösenordsskyddat. Vänligen ange ditt lösenord nedan för att visa innehåll:

2014-08-03 23.50.00-1

Lösenordsskyddad: Min resa – Dag 28 (Söndag 21 september)

Det här innehållet är lösenordsskyddat. Vänligen ange ditt lösenord nedan för att visa innehåll:

2014-10-02 21.24.47

Lösenordsskyddad: Min resa – Dag 26 (Fredag 20 september)

Det här innehållet är lösenordsskyddat. Vänligen ange ditt lösenord nedan för att visa innehåll: