Året är slut. Alla summerar sina år på diverse sociala medier och så också jag.

Det har väl kanske inte direkt varit någon hemlighet att 2014 inte varit någon direkt höjdare för mig. Någon i min närhet skällde på mig när jag sa det eftersom hen ansåg att det handlade om inställning. De som känner mig väl tror jag vet att min inställning nästan är löjligt positiv så när jag gnäller, då har det gått långt. Inspirerad av tanken på positiv inställning, kommer här iallafall första halvan av årets summering. När jag lite nostalgiskt tittar tillbaka på bilder och händelser så är det ändå skönt att se att sååååååå illa kanske det inte var. ;-)

………………………………………………………….

januari

Januari hade faktiskt inte särskilt mycket att erbjuda. Gig-kalendern var tom men efter den otroligt hektiska hösten på Silja Line, toppat med den grymma julshowen på Trädgårn så var det faktiskt helt ok. Vårens turné med Peter Jezewski och hans Be Bop A Luba var dessutom redan bokad så förutom ett rep till det, ägnades större delen av månaden till vänner och socialt liv.  Tyvärr kantades januari även av advokater, rättegångar och tvister men med facit i hand så slutade allt långt bättre än förväntat.

…………………………………………

Februari

Februari drog däremot igång med en skräll. Jag greppade både make och föräldrar och drog en vecka till Gran Canaria där Rock The Night som vanligt förgyllde ett par kvällar på The 19th hole.

Väl hemkommen var det inte bara dags för min första bal sedan studenten utan jag fick också äran att hjälpa till med lite koreografi till Göta Par Bricoles fantastiska ”balett”. Ett par företagsgig och självklart lite socialt umgänge hanns också med innan det så till slut var dags för premiärstart på Be Bop A Luba. I tidsenliga kläder och frisyrer äntrade jag och GALA-kollegan scenen för detta mastodontprojekt med gig på dryga tre timmar/kväll.

…………………………………………..

Mars

Mars kändes faktiskt som att det nästan uteslutande handlade om gigen med Be Bop A Luba. Med spelningar varje helg och resor på det så blev det inte så mycket tid för annat. GALA lyckades klämma in ett roligt gig tillsammans med Rock Circus och månadens stora utekväll var antagligen release-festen för DUO JAGs liveplatta med tillhörande gig på Palace.

………………………………………………….

April

April bjöd både på mycket jobb och mycket fritid. Det var två helger kvar med Be Bop A Luba men sedan fick jag dessutom återigen möjligheten att åka utomlands med världens bästa Abba-coverakt, Arrival. Denna gången fick jag däremot klämma i mig den blonda peruken för att porträttera Agnetha men vad gjorde det när man fick möjlighet att åka till Kazakstan av alla ställen. En fantastisk upplevelse som jag är glad att jag varit med om. Lite som av en slump valde jag dessutom att nappa på ett erbjudande om att jobba deltid som sånglärare för yrkesutbildningen för musikalartister (PAS) på Dansforum. Efter alla år med att coacha proffs, var det fantastiskt att få jobba med elever som 100% dedikerat sig för att utvecklas som artister.

En av mina bästa vänner fyllde 40 och detta firades med pompa och ståt med fest i kungligt tema.

En liten tur (den näst sista visade det sig) till sommarstugan i Värmland hanns också med och sedan var April slut.

………………………………………………..

Maj

När jag läser om mitt första kvartal kan jag inte riktigt komma ihåg hur dåligt jag mådde men i maj rann bägaren över och jag ringde det närmaste jag har en bror och frågade om han hade något för mig att göra i Malmö. Det hade han så jag tog mitt pick och pack och min hund och drog på obestämd tid söderöver. Min skilsmässa hade inte gått igenom än men efter drygt ett år som separerad, tog det ungefär två dagar innan jag på ett mycket slumpartat sätt hittat någon som fångade mitt intresse. Jag hade arbete upp över öronen, ett nytt kärleksintresse och tillsammans med miljöombytet kändes det som att jag var på väg mot ”The best summer ever”. Ännu en bal, denna gång i Vänersborg hanns med och en av resorna hem till Götet bjöd även på release-fest för göteborgsbandet Motherpearls nya platta.

Jobbmässigt pendlade jag till Dansforum två dagar i veckan och bästa giget var utan tvekan två grymma dygn som sångerska i bandet Bröderna Handsome på årets upplaga av Silja Rocken.

…………………………………………………………

Juni

Juni handlade mycket om Malmö, både i praktik och teori. Jag fick erbjudandet att jobba som kreativ producent för årets upplaga av Allsång i Parken i Malmös Folkets Park. Något jag omöjligt kunde tacka nej till. Nya kärleksintresset och jag pendlade som illrar mellan Syd och Väst och tillsammans med GALA-kollegan gjorde vi också vårt första gig tillsammans på Midsommarafton i Skanör. Nätterna var långa och redan varma. Början till vad som skulle bli den mest uteserveringstäta sommaren EVER tog plats och ingenting kändes omöjligt just där och då.

Ännu ett 40-årskalas gick av stapeln (Fasiken vad gamla vi börjar bli). Sommaren hade precis startat men snart skulle allt förändras igen……… Fortsättning följer