Efter gårdagens första semi-final av Erusovision i Oslo är självförtroendet på topp. Jag lovar härmed att aldrig tvivla på min egen kapacitet, talang eller röst! ;-)

Ryktet går att nästa år skall vi ha åtta deltävlingar i Sverige så kanske man skulle passa på att försöka komma med i detta spektakel. Nu för tiden är det ju också svenska låtskrivare i varenda land och vår egen Robert Wells kunde man dessutom se förhöja vitrysslands läskiga klisché i gårdagens semi-final. Svenska körsångerskor är dessutom nästan obligatoriskt i varje schlagerkör med självaktning.

Jag tyckte inte att det var något bidrag som direkt tilltalade mig men jag gillar Hera Björks röst så som den sång-fascist jag är så håller jag i dagsläget på henne. Lite kuriosa om Hera är att i dessa multinationella schlagertider så tävlade hon faktiskt för Danmark förra året och kom då tvåa i den danska finalen med bidraget ”Someday”. Tittar man i nederkant precis i inledningen så ser man ett blont och ett mörkhårigt huvud bakifrån i greenroom och det är naturligtvis undertecknade och GALA-kollegan Jenny som sitter där och myser. I kören bakom Hera ser vi också en av Sveriges mest eminenta schlagerkörare, Britta!

httpv://www.youtube.com/watch?v=KFrU6dA40b0

Anledningen till att vi sitter i greenroom är ju att vi själva var med i ett bidrag i den danska festivalen förra året.  Tyvärr har videon tagits bort från youtube men här är ett foto!

GALA-Faktor = Multinationell schlagerartist!