En av årets alla valbarometrar

Jag gick precis med i en grupp på FB som heter ”Jag kommer gå och rösta”. Med tanke på den usla svenskan i titeln så förstod jag att nivån på diskussionerna i gruppen skulle vara därefter men det känns ändå som en viktig fråga för mig. För mig är politiska diskussioner inte lika intressanta som mänskliga men det måste väl ändå finnas en gräns för hur begränsade ämnen man kan diskutera? Debatterna jag hör handlar allt för många om samma saker antingen det gäller den ”vanliga” människan eller på partiledarnivå. Villkoren för sjukskrivna och arbetslösa. Oerhört viktiga frågor men när man hela tiden förlorar sig i sakfrågor, tappar men fokus på samhället i stort. Finns det verkligen ingen som är intresserad av vad de olika partierna har för tankar och strategier för vuxna, arbetande människor? Kalla mig galen och kanske till och med självisk men på något sätt har jag fått för mig att med ett välmående arbetsklimat för majoriteten så kommer välfärden att blomstra oavsett vilket parti som sitter i toppen.

Tyvärr florerar det så mycket ”sanningar” satt man blir tokig. Av tradition har jag alltid röstat på Moderaterna. Mycket p.g.a att jag är egen företagare och nu vann dom ju till slut. Visst sänkte dom skatterna men dom tog bort många arbetsgivarförmåner och det utan att ens säga till. Däremot sänktes arbetsgivaravgiften för ungdomar under 25 vilket gynnat mig personligen men att det var bättre med en blå regering visade sig vara en sanning med modifikation.

Troligtvis blir det samma val i år. Inte så mycket för att jag tycker att Moderaterna har gjort en fantastisk mandatperiod utan helt enkelt för att min grundläggande ideologi är mer blå än röd. Jag gillar också tanken på att ett parti är starkt istället för att det skall vara för många kockar om soppan så min röst går till det starkaste partiet.

Jag skall dock försöka läsa på lite mer och ingen är gladare än jag för argument att välja något annat. Kom igen bara!

Jag söker mycket inspiration just nu och en tjej som inspirerar mig är min egen webdesigner. Precis färdigutbildad jurist hoppar hon på läkarlinjen. Konstnärlig som få och extremt välformulerad. Hon är naturligtvis helt galen men helt klart len inspirationskälla. Vill man ha bra och prisvärd hjälp med hemsidor, trycksaker m.m. så har ni allt ni behöver här. Nämnde jag att hon är modellvacker och svartbältare i ju-jutsu också…

http://cosmicuniverse.net/blogg/ http://www.cosmicuniverse.net/ccc

GALA = inspirerad valspurt