Fyra år till nästa gång. Fyra år till nästa möjlighet  att göra om/göra rätt. Egentligen kan man inte prata om att ”göra fel” när svenska folket som en demokrati är vi som står bakom årets valresultat men personligen har jag en liten klump i magen.

Självklart att den stora ”snackisen” SD´s inträde i Sveriges riksdag. Det är läskigt i sig men det faktum att vi nu står med en minoritetsregering med SD som vågmästare gör att ALLA stora beslut som nu skall tas måste diskuteras och kompromissas med. Vad kommer det att innebära för oss? Det vågar jag knappt tänka på. Tänk om man får det sämsta från alla läger nu. Höjda skatter, nedrustning av välfärden, främlingsfientlighet, dödsstraff, fler avgifter för företagare och fler utförsäkrade sjuka. *HUGA*

Det här är det första valet sedan Facebook startade. Det har varit oerhört intressant att följa alla debatter och åsikter. Lite för många som smutskastat varandra och gått till personangrepp för min smak men på flera ställen har jag lärt mig både det en och det andra, samt fått ny respekt för en hel del av mina ”vänner” p.g.a deras välformulerade tankar.

För att återgå till valresultatet med SD som vågmästare så är något jag läst mycket om att många håller med om SD´s tankar men inte vågar stå för dom. För mig känns det oerhört viktigt att skilja på personliga upplevelser och ideologi. Jag tillhör dom som tyvärr har många fler dåliga upplevelser från andra kulturer än vad jag har goda. De främsta kommer från min tid som högstadielärare i förorten där jag sorgligt nog träffade på FÖR många barn från kulturer där aga ses som något självklart. Skulle min söta bonusdotter komma hem om tio år med slöja över sitt vackra hår så kan jag också ärligt säga att jag inte heller hade varit helt nöjd.

Som enskild individ kan ingen ta ifrån mig mina personliga upplevelser men som svensk och som medmänniska är det min plikt att se situationen ur ett större perspektiv. Att förenkla problemen med segregation och sociala klyftor genom att skylla på vissa folkgrupper eller religioner kan inte vara rätt väg att gå i ett demokratiskt samhälle. Just därför tar jag också stort avstånd från ett parti som närmast kan liknas med Nazisterna under andra världskriget. Många åsikter har av naturliga skäl handlat om främlingsfientlighet men man får inte heller glömma SD´s kvinnosyn som verkar härstamma från 60-talet samt deras läskiga tankar om homosexualitet och alla sexuella läggningar som inte följer standardmallen. SKÄMS alla som stannade hemma och inte utnyttjade sin demokratiska rättighet idag och tack alla som satt sig in i sina hjärtefrågor och på ett genomtänkt sätt röstat oavsett parti.

Det är en mörk dag i Sveriges politiska historia så som motpol kommer här en liten banal videosnutt med nasal skönsång från ABBA-giget i fredags! Tvära kast, så ser livet som showslinka ut! ;-)

GALA-Faktor = Smått illamående.