Mitt yrke är att sjunga. Jag gör det inte för att det är roligt att utöva min hobby, för att få komma ut och stå på scen eller för att få träffa människor.

I många fall är min utbildning längre än din. Jag kan nästan lova att jag jobbar både hårdare och fler timmar än vad du gör. Min erfarenhet inom min bransch är är 15 år på heltid och 31 år på scen. Jag är duktig på mitt jobb. Jag tillhandahåller en tjänst som du vill ha. Vilken tillställning blir inte roligare med lite musik. Bra och professionellt framförd underhållning lyfter ditt event, gör dina gäster gladare och kan till och med främja din ekonomi och status. Jag tar rimligt betalt, håller mina löften, levererar alltid och löser oftast problem som du inte ens vet existerar.

Kan du då förklara följande för mig? Varför är det ok att behandla mig som någonting längst ner på näringskedjan? Varför kämpar du så hårt för att blåsa mig på pengar? Varför kan inte du göra din del av jobbet så jag kan ägna mig åt min del? Varför försöker du många gånger göra affärer med min manlige ljudtekniker istället för att prata med mig trots information att det är jag som är chefen? Om jag är schysst och en gång ger dig ett bra pris, varför vänder du det emot mig nästa gång vi skall förhandla? Varför försöker du konstant lägga ansvarsområden på mig utan att betala för det? Varför skall jag vara tacksam för att du ger mig jobb? Är du tacksam för att jag vill jobba för dig? Varför avtalar vi allt för ofta om en viss produkt för ett visst pris och sedan smyger du in 1000 saker till som jag skall lösa kostnadsfritt?

Idag är jag inte nöjd med dig och din behandling av mig. Du kommer däremot att vara nöjd med mig.