Ett kränkt barn?

Snälla rara vuxna människor!

Det är inte rasistiskt att välja att avstå pepparkaksgubbar i ett luciatåg. Det är inte könsdiskriminerande att inte låta en flicka vara stjärngosse, det är inte en hyllning till Ku Klux Klan att ha strutar på huvudet, Ja vi skall ha en kvinnlig Lucia i år också, det är ok att bestämma att vi skall bara ha två tomtar i luciatåget fast tio barn vill vara tomtar.

Vem är det som har fått för sig att det är fel att inte låta alla få som dom vill hela tiden? Var har folk fått ifrån att alla skall vara med och bestämma allting, annars är det orättvist? Hur har människor fått för sig att så fort man inte låter någon få som dom vill så är det rasistiskt, könsdiskriminerande eller elakt?

Om ditt barn vill vara pepparkaksgubbe i ett luciatåg och inte får det. Var inte med alls då, starta ett eget luciatåg eller allra helst; SUCK IT UP och var tomte istället. Det kommer inte att traumatisera någon såvida ingen får för sig att gå till tidningen för att gråta ut. Jag är säker på att de flesta föräldrar har regler varje dag om vad deras barn får ha på sig. Det är ok! Nästan alla fritidsaktiviteter har dessutom klädkoder beroende på kön, ålder och årstid.

Det går också bra att sjunga om Gud och Jesus även ifall man inte är kristen. Vi kan också sjunga svenska nationalsången oavsett var vi är födda, vi kan ha avslutningar i en kyrka för att det oftast finns gott om plats och det är fint i kyrkor. Vi kan ha svensk flagga på våra skolgårdar och offentliga byggnader och vi kan också ha andra flaggor ifall vi nu skulle tycka att det är fint/bra/rättvist.

Vad vi däremot inte kan göra, är att lära våra barn att leta efter fel och orättvisor i varenda vardaglig företeelse. Att ägna för mycket tid av sitt liv att känna sig orättvist behandlad och att försöka sätta dit människor som inte gör eller tänker just som du, är både ocharmigt och omoget. Ta gärna en stund och fundera (på riktigt) varför det är så hemsk att säga till en liten pojke att, Nej du får inte vara pepparkaksgubbe i luciatåget. Hade det verkligen gett honom ett större trauma än att inte låta honom vara Batman t.ex. ifall han nu ville det? Eller skulle kanske alla barn klä ut sig till vad dom vill? Kanske bör vi slopa alla traditioner? Kanske bör vi låta våra barn få precis som dom vill i alla lägen för att vara säkra på att inte kränka dom?

Ingen människa, vuxen eller barn bör tvingas att göra något dom inte vill. Väljer man däremot att vara med i något så finns det oftast något att förhålla sig till. Om du börjar spela fotboll, kommer ingen att tillåta dig att gå in på plan i hockeyutrustning. Om du vill bli miss universum så får du inte det om du är man, har barn, är över 25 eller röker.

Statsminister, astronaut, rik, berömd, företagsledare, läkare, lärare, frisk, utbildad och gammal, är däremot några saker som alla som vill bör ges samma chans att bli!