Biografi

Anna-Mia föddes som enda barnet till två operasångare anställda på Stora teatern i Göteborg. Vid fyra års ålder flyttade familjen till Säffle och Säffleteatern och tio år senare till Värmlandsoperan i Karlstad.

Scendebuten skedde vid sex års ålder som inhoppande korist i ”Vita hästen” och åren i Säffle gav även möjligheter till solistroller i bl.a. ”Den lilla sotarpojken” och ”Folk och rövare i Kamomilla stad”. 

Efter många års studier i sång och piano, musikgymnasium, tre års yrkesutbildning till musikalartist på Balettakademien i Göteborg och privatlektioner i klassisk sång för de bästa sånglärarna Sverige har att erbjuda stod det klart att varken opera eller musikal var rätt väg att gå. Parallellt blev istället de första professionella jobben som sångerska i ett internationellt dansband och som lärare på Balettakademiens förberedande musikalkurser.

Under de nästföljande tio åren lades den största energin på att lära sig den internationella sångtekniken inom musikal, pop och rock som inte riktigt hade nått Sverige än. Resultatet blev över tusen elever i individuell sång, musikal- och sånggrupper, en egen utbildning på halvtid i popsång och flera musikalutbildningar på eftergymnasial nivå i både sång och musikal tillsammans med dansläraren och koreografen Jonas Hedqvist. Vid sidan om hanns det också med en huvudroll i musikalen Grease, turné med Värmlandsoperan, krogshower, radioreklam, föreläsningar om livet som artist, dansband och diverse coverband.

2002 startades på Anna-Mias initiativ en av Sveriges mest framgångsrika frilansande showgrupper ShowBlizz. Gruppen satte upp stora shower på såväl Casino Cosmopol som Brasseriet i Stöten där framgångarna med showen ”Triss i damer” rönte så stort gensvar att den gick tre säsonger i rad.

Efter fyra år var det dags att ta nästa steg och det naturliga resultatet blev eventföretaget Galaentertainment som idag har sju fasta artister och ett helt stall av sångare, artister och musiker på frilansbasis. Anna-Mia och gruppen GALA har under ett år bl.a. genomfört över 150 företagsarrangemang, deltagit som kör och skrivit bidrag till den danska melodifestivalen, förgyllt över 50 privata tillställningar, sjungit bakom artister i bingolotto, satt upp en nyskriven krogshow, körat bakom Sveriges artistelit och mycket, mycket mer.

I tillägg till det egna företaget har Anna-Mia också arbetat drygt fem år som kursansvarig på Studiefrämjandet i Göteborg med det totala ansvaret för all verksamhet inom sång, dans och teater. Fristående kurser på musikhögskolan i Stockholm, utbildning till både sminkös och nagelteknolog samt flera kurser i sångtekniken EVTS är också några saker som format den artist, sångerska, lärare och företagsledare som Anna-Mia är idag.

"Nej jag kan inte allt, jag vill bara bli det bästa jag kan!"
– Anna-Mia

© AnnaMiaBonde.com 2010-2014 | Design och produktion av Cosmic Creativ Consulting